Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!




Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri açıklandı. En fazla ziyaret edilen 20 müzenin 6’sı Londra, 4’ü Washington, 3’ü ise Paris’te. İşte yılda yaklaşık 55 milyon kişinin ziyaret ettiği o müzeler…

Victoria ve Albert Müzesi – Londra

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri listesinin 20 numarasında belki de ismini daha önce hiç duymadığınız bir müze yer alıyor. Ancak İngiltere’deki Victoria ve Albert Müzesi, dünyanın en büyük sanat ve tasarım müzesi olarak biliniyor.

Yılda yaklaşık 3,2 milyon ziyaretçisi olan müze, mimariden modaya, fotoğrafçılıktan tiyatroya, heykelden seramiğe, tekstilden mücevhere, mobilyadan tasarım işlere hemen hemen aklınıza gelebilecek her alanda geniş bir koleksiyona sahip.

Bilim Müzesi – Londra

Listenin 19. sırasında The Science Museum veya Türkçesiyle Bilim Müzesi var. 1857’de Londra’da kurulan müze, 1700’lü yıllardan beri bilim, teknoloji ve tıp tarihinin simgelerine dönüşen 300 binden fazla esere sahip.

Girişin ücretsiz olduğu Bilim Müzesi’ni yılda yaklaşık 3,3 milyon kişi ziyaret ediyor.

Ulusal Doğa Bilimleri Müzesi – Tayvan

Listede 18. sırada National Museum of Natural Science veya Türkçesiyle Ulusal Doğa Bilimleri Müzesi bulunuyor. Tayvan Taichung şehrindeki müze, yılda yaklaşık 3,4 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Birbirinden bağımsız 5 bölüme sahip müzede, astronomi, uzay bilimi, paleontoloji, ekoloji, değerli taşlar ve mineraller, insan kültürleri, tropik bitkiler ve jeoloji konularını kapsayan 50’nin üzerinde kalıcı sergi alanı bulunuyor. Ulusal Doğa Bilimleri Müzesi’nde her yaştan Tayvanlıların el yapımı sergileri de bulunuyor. Deprem eğitimi de verilen müzeyi ziyaret edenlerin yaklaşık 500 bini, ilkokul öğrencileri.

Orsay Müzesi – Paris

Fransa’da, Paris şehrinde, Seine nehri kıyısında yer alan Orsay Müzesi listenin 17. sırasında yer alıyor. Müze, 1900’de uluslararası bir sergi amacıyla eski Orsay tren istasyonunda kurulmuş. Bir anlamda müzenin binası da bir sanat eseri.

Batı dünyasında 1848-1914 yılları arasında üretilmiş sanat eserlerinin bulunduğu Orsay Müzesi’ni yılda yaklaşık 3,5 milyon kişi ziyaret ediyor.

Müzenin koleksiyonları arasında, Monet, Renoir, Cézanne, Gauguin ve Van Gogh gibi sanatçılar mevcut.

Şangay Bilim ve Teknoloji Müzesi – Şangay

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri listesinin 16. sırasında Çin’in Şangay kentinde bulunan Şangay Bilim ve Teknoloji Müzesi var. Müzeyi yılda yaklaşık 3,6 milyon kişi ziyaret ediyor.

68 dönümlük bir araziye kurulu olan Şangay Bilim ve Teknoloji Müzesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri. Biyolojik çeşitlilik, tasarımcılık, robotlar, uzay ve sağlık başta olmak üzere 11 kalıcı sergisi bulunan müze, 2001 yılında hizmete açılmış.

Pompidou Müzesi – Paris

Paris’te bulunan Pompidou Müzesi, dünyanın en fazla ziyaret edilen 15. müzesi. Yılda yaklaşık 3,7 milyon kişinin ziyaret ettiği müze, Avrupa’nın en büyük modern sanatlar müzesi olarak biliniyor.

Adını, 1969-1974 yılları arasında Fransa cumhurbaşkanı olan Georges Pompidou’dan alan müze, 1977 yılında açılmış. Her yıl 1 ve 6. katında önemli sanat eserlerinin sergilendiği müzeyi kurulduğu günden bu yana 150 milyondan fazla kişi ziyaret etmiş.

Ulusal Sanat Galerisi – Washington

National Gallery Art veya Ulusal Sanat Galerisi listenin 14. sırasında yer alıyor. 1937’de açılan müzeyi, yılda 4,1 milyon kişi ziyaret ediyor.

Leonardo Da Vinci’nin Ginevra de Benci isimli tablosu dahil, çok sayıda ünlü Avrupalı ev ABD’li sanatçıların eserlerini bu müzede görmek mümkün.

Ulusal Saray Müzesi – Taipei

Listenin 13 numarasında National Palace Museum veya Türkçesiyle Ulusal Saray Müzesi bulunuyor. Tayland’ın başkenti Taipei şehrindeki müzeyi yılda 4,4 milyon kişi ziyaret ediyor.

Ulusal Saray Müzesi paha biçilmez Çin sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Müzede yer alan yaklaşık 620 bin eser 5 bin yıllık Çin tarihini yansıtıyor. Eserlerin bir çoğu 1000 yıldan daha uzun bir süre ülkeyi yöneten Song hanedanlığına ait.

Tate Modern – Londra

Listenin 12 numarasında Londra’da bulunan Tate Modern var. Tate Modern yılda 4,7 milyon ziyaretçisiyle, dünyanın en çok ziyaret edilen modern sanat galerisi.

Eski Bankside Enerji Santrali’nde kurulu olan müze, 2000 yılında açılmış. İngiltere’nin en önemli üç turistik cazibe merkezinden biri olarak nitelendirilen Tate Modern, yılda Londra’ya 100 milyon poundluk bir gelir sağlıyor.

Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi – Washington

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri listesinin 11 numarasında Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi yer alıyor. National Museum of American History veya Türkçesiyle Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi’ni yılda 4,9 milyon kişi ziyaret ediyor.

Belki ABD’nin ne kadar tarihi var ki müzesini bu kadar kişi ziyaret ediyor diyeceksiniz ancak müzede aklınıza gelebilecek her şeyin bulunduğunu belirtmemiz gerekli. Müzede sıradan insanların kullandıklarından, önemli eserlere, fotoğraflardan, sözlü eserlere, lokomotiften önlüğe varıncaya kadar yaklaşık 3 milyon eser sergileniyor.

Amerikan Tabiat Tarihi Müzesi – New York

Listenin 10 numarasında yine bir Amerika tarihi müzesi bulunuyor. Ancak bu bildiğimiz tarih değil, doğa tarihi. New York’ta bulunan American Museum of Natural History veya Türkçesiyle Amerikan Tabiat Tarihi Müzesi’ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor.

Amerikan Tabiat Tarihi Müzesi, sadece bir müze değil. Aynı zamanda dünyanın önde gelen bilimsel ve kültürel kurumları arasında sayılıyor. Müzede yer alan 32 milyondan fazla bitki türü üzerinde 200’den fazla bilim insanı çalışıyor. 1869’da kurulan müze, tüm dünyaya ait doğal ve kültürel ürünlerin panoramasını sunan sergileri ile ünlü.

Doğal Tarih Müzesi – Londra

Listenin 9 numarasında, tıpkı New York’takine benzer bir müze yer alıyor; Doğal Tarih Müzesi. Londra’daki Natural History Museum veya Türkçesiyle Doğal Tarih Müzesini her yıl 5,2 milyon kişi ziyaret ediyor.

Yine ABD’deki gibi, bilimsel çalışmalarıyla da ünlü müze, 68 ülkede doğal zenginliklerin korunması için faaliyetler yürütüyor. 70 milyondan fazla doğal ürüne sahip olan müzede, 6 milyondan fazla da el yazması nadir kitap bulunuyor.

Vatikan Müzesi – Vatikan

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri listesinin 8 numarasında Vatikan Müzesi yer alıyor. Bu müzeyi yılda yaklaşık 5,5 milyon kişi ziyaret ediyor.

Dünyanın en değerli eserlerini barındıran müze, Papa II Julius’un (1503-1513) bazı heykelleri papalık koleksiyonuna katmasıyla başlamış. Ancak aradan geçen 5 asırda her papa neredeyse kendi döneminin en ünlü sanatçılarının eserlerini almış. Sonuçta da bugün yılda 5,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Vatikan Müzesi ortaya çıkmış. Müze’nin en bilinen eseri, tavan boyamalarını Michelangelo’nun yaptığı Sistine Şapeli.

Ulusal Galeri – Londra

Listenin 7 numarasında bir başka Londra müzesi olan, National Gallery veya Türkçesiyle Ulusal Galeri yer alıyor. Ulusal Galeri’yi yılda 6 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor.

Ulusal Galeri’de, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Botticelli, Renoir, Cezanne ve Van Gogh dahil binlerce ünlü ressama ait eserler sergileniyor. Müzenin bu kısmını gezmek ücretsiz.

Metropolitan Sanat Müzesi – New York

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Listenin 6 numarasında bir başka ABD müzesi var. ABD’nin New York şehrinde yer alan The Metropolitan Museum of Art veya Türkçesiyle Metropolitan Sanat Müzesi’ni yılda 6,3 milyon kişi ziyaret ediyor.

1870 yılında kurulan ve kısaca Met olarak bilinen müze, dünyanın dört bir yanından binlerce nadir esere ev sahipliği yapıyor. Müzede, geçmişi M.Ö. 3 bin yılına kadar dayanan, çok sayıda ülkeden alınmış eserler sergileniyor.

British Museum – Londra

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Listenin 5 numarasında İngiltere’de bulunan bir başka müze olan British Muesum yer alıyor. British Muesum’u her yıl dünyanın dört bir tarafından gelen 6,7 milyon kişi ziyaret ediyor.

Müzenin adı British olsa da aslında sergilenen eserlerin birçoğu başka ülke ve kültürlere ait. 1753 yılında kurulan müzede yaklaşık 7 milyon eser bulunuyor. Bu eserlerin birçoğunu başta Türkiye olmak üzere eserin alındığı ülkeler geri istiyor. Bu dev müzeye giriş ise ücretsiz.

Ulusal Hava ve Uzay Müzesi – Washington

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Listenin 4 numarasında bir uzay müzesi yer alıyor. ABD’nin başkenti Washington’da bulunan National Air and Space Museum veya Türkçesiyle Ulusal Hava ve Uzay Müzesi’ni yılda 7 milyon kişi ziyaret ediyor.

1976’da açılan Ulusal Hava ve Uzay Müzesi’nde uzay araştırmaları ve gezegen bilimi üzerine binlerce eser sergileniyor. Müzede Apollo 11 Komuta Modülü’ne binmek ve aydan gelen taşa dokunmak mümkün.

Çin Ulusal Müzesi – Pekin

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri listesinin 3 numarasında National Museum of China veya Türkçesiyle Çin Ulusal Müzesi yer alıyor. Bu müzeyi her yıl 7,4 milyon kişi ziyaret ediyor.

Müze, Ulusal Tarih ve Ulusal Çin Devrimi müzelerinin birleştirilmesiyle 2003 yılında kuruldu. Tarihten sanata çok sayıda farklı esere ev sahipliği yapan müzeye giriş ücretsiz. Müze meşhur Tiananmen Meydanı’nda bulunuyor.

Ulusal Doğa Tarihi Müzesi – Washinton

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Listenin iki numarasında yine bir Washinton Müzesi yer alıyor. National Museum of Natural History, Türkçesiyle Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’ni her yıl yaklaşık 8 milyon kişi ziyaret ediyor.

Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, ABD‘deki diğer müzeler gibi aynı zamanda bir eğitim kampüsü. Çok sayıda bilim insanının çalıştığı müze, dünyanın en büyük doğ tarihi koleksiyonuna sahip. 1 futbol sahası büyüklüğündeki müze primatlardan, dinozorlara, eski yaşam formlarından güncel doğal hayata kadar çok sayıda türü sergiliyor. Müzede 126 milyondan fazla eser var. Cam kutularda 30 milyondan fazla böcek, kağıda basılmış 4 milyondan fazla bitki ve kavanozlarda 7 milyondan fazla balık görmek mümkün.

Louvre Müzesi – Paris

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri!

Dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri listesinin zirvesinde, Fransızların Louvre Müzesi bulunuyor. Louvre Müzesi’ni yılda 9,3 milyon kişi ziyaret ediyor.

Musée du Louvre veya Louvre Müzesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri. Tarih öncesinden 19. yüzyıla 35 bini değerli, yaklaşık 380 bin eseri bu müzede görmek mümkün. 12. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve aslen saray olan binası, 1692’den beri müze olarak kullanılmaya başlanmış. Müzenin en değerli parçası, dünyanın en ikonik sanat eseri olarak kabul edilen Mona Lisa tablosu. Leonardo da Vinci’nin bu eserine en fazla 10 metre yaklaşabileceğinizi not düşelim.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88
xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88




Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir Yorum Yazın