60 BÜYÜK MARKA 2017’DE MİLYARLARCA TL’LİK YATIRIM YAPACAK




2016 Türkiye için zor bir yıl oldu. Önce ekonomik durgunluk, ardından FETÖ’nün darbe girişimi ve son olarak da dolardaki artış siyasi-ekonomik gündemi şekillendirdi. Böyle bir süreçten sonra 2017’de Türkiye’yi nasıl bir yıl bekliyor? Hemen herkesin sorduğu soru bu. Hem küçük ve orta ölçekli şirketlerin, hem de halkın aklındaki bu soruya büyük şirketlerin gözüyle bakmaya çalıştık. İşte 60 büyük şirket ve 2017’de Türkiye ve yurtdışında yapmayı planladıkları dev yatırımlar:

1) LCWaikiki
Yurt dışında 100 mağaza açacak

Perakendenin en güçlü oyuncularının başında geliyor. Yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da yüksek performans sergiliyor. 2017’de yurtdışında 100’den fazla yeni mağaza açarak, global arenadaki mağaza sayısını 400’e çıkaracak. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, “Yurtiçinde ise 30-40 arasında yeni mağaza ile varlığımızı güçlendirerek, Türkiye’de altyapı yatırımları da devam edecek. Yeni yılda 3 bin yeni istihdam yaratılacak. “2017 yılı için hedeflediğimiz toplam yüzde 27’lik büyüme oranına yurtdışmda yüzde 50’lik, yurtiçinde yüzde 15’lik ciro artışıyla ulaşmayı öngörüyoruz. Böylelikle toplam ciromuzda yüzde 27 artışı yakalayacağız” diyor.

2) DAPYapı
4 milyar TL’lik 4 proje geliyor

Gayrimenkulde iddialı projeleri ile dikkat çeken DAP Yapı için 2017, tarihi bir önem taşıyacak.
Çünkü kuruluşundan bu yana en büyük yatırımlarını önümüzdeki yıl içinde yapmaya hazırlanıyor. Şirket, 4 ayrı projede toplam 4 milyar TL’lik yatırım yapacak. Bu ay içinde biraraya geldiğimiz DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’dan aldığımız bilgiler, aynı zamanda bu manşet haberin yapılmasına da esin kaynağı oldu. Türkiye’nin potansiyeline ve dinamiklerine her daim güvendiklerini belirten Ziya Yılmaz, “İçinde bulunduğumuz dönemde her zamankinden daha fazla çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var” diyor. Yatıranlar, Validebağ, Beykoz, Maslak ve Kartal’da realize edilecek. Grup, ayrıca İzmir ve Ankara’da da arazi arayışlarını sürdürüyor. Mevcut projeler hızla yürüyor.

3) Esas Holding
Gündeminde Almanya var

Son dönem yürüttüğü atüımlarla yurt dışı gayrimenkul yatırımlarında en büyük oyunculardan biri oldu. Odağına İngiltere ve ABD’yi alan grup, bu iki ülkeye dönük yeni hamlelerini 2017 başmda gerçekleştirecek. ABD ve Ingiltere’de 400 milyon dolara iki AVM ve ofis binası satın alımı yapacak. Şirket yurt dışı büyümesinde gündemine Almanya’yı da almış durumda. Grubun yurt içinde AVM’ye yönelik yatırımlarının ayrıntılarını ise 14. sayfamızda ki haberimizde görebileceksiniz.

4) Egeyapı Grubu
İstanbul’da ısrarlı

İstanbul Mahmutbey’de Batışehir’in yaratıcısı Egeyapı, hali hazırda yürüyen ve projelendirilecek 8 proje üzerinde çalışıyor, inşaatı süren 3 projenin lansmanı ile 5 yeni projenin startına 2017 içinde başlanacak. Tüm projeler İstanbul’da konumlandırüdı. Çekmeköy’de iki, Ataşehir, Fatih ve Beyoğlu’nda yeni projeler devreye alınacak. Grup üç yıl içinde 2.5 müyar TL’lik proje oluşturacak.

5) Kale Grubu
‘Hızlı balık’

Türk iş dünyasının 2016’da kaybettiği İbrahim Bodur’un temellerini attığı Kale Grubu, Türkiye sanayiinin ağır toplarından. Sürekli yatırım hamlesi içerisinde.
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’m da ifadesi bu yönde. Kendilerini yatırımlar konusunda ‘hızlı balık’ olarak konumlandıran Okyay, “Yatırımsız geçen senemiz yok.

2017 yılı her ne kadar küresel siyasi risklerin ve makro ekonomik belirsizliklerin sürmesinin beklendiği büyü olsa da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek” diyor. Şirket, yapı grubunda, Sinterflex’te mevcut üretim kapasitesini iki katma çıkaracak. Banyo alanında yatırımlara devam edecek.

Büyük ve küçük ölçülerde yeni karo üretimi yapılacak. Balıkesir’e 30 milyon TL’ye yeni bir sanayi tesisi kurulacak. Grubun gelecek üç yıldaki yatırımları 400 milyon TL’yi bulacak. 2017’de 400 yeni istihdam yaratacak.

6) Sur Yapı
Anadolu’da yeni proje yolda

Gayranenkulün yanı sıra son dönemde AVM ve enerji yatırımları ile de öne çıktı. 2017’de İstanbul’un altı farklı ilçesinde sekiz projeye başlayacak. Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, Anadolu’da yeni bir proje için görüşmelerin sürdüğünü söylüyor. Üç yıl içinde Anadolu’da 1 milyar TL’lik yatırım devreye alınacak.

7) Aytemiz Petrol
50 yeni istasyon açacak

Şirket hızlı bir büyüme içerisinde. Geçen yıl 2.5 milyar TL olan ciro, 2016’da 3.6 milyar TL’ye ulaşacak. 2017 ciro hedefi ise 5 müyar TL olarak planlandı. Şirket İstanbul’un yanı sıra önemli lokasyonlarda büyüme hedefliyor. Üçüncü Köprü, Istanbul-îzmir Otoyolu’nda yeni istasyonlar devreye alınacak. 2017’de 50 yeni istasyon hizmete girecek ve toplamda 100 milyon TL yatırım gerçekleştirilecek.

8) Nurol Holding
Altın işine giriyoruz

inşaat ve altyapı müteahhitliğinin en önemli oyuncularından biri. Yanı sıra savunma sanayinden, bankacılığa, turizme, otoyol işletmecüiğinden, enerjiye uzanan geniş bir alanda faaliyet yürütüyor. 2015’te 3.4 milyar TL olan cirosunu, 2016 sonunda 4.4 milyar TL’ye çıkarmayı planlıyor. 2017’de yeni bir sektöre adım atacak. Altın madencüiği Nurol’un yeni iş sahası. Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı, altın madencüiğine yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Savunma sanayiinde yeni hamleler ve projeler geliştirilecek. Süah taşıyıcı araç projesi bunlardan biri. Ar-Ge Merkezi’nde personel sayısı yüzde 50 artırılıp, 300’e çıkarılacak.

9) Eataly Grubu
Yeni şube yolda

Türkiye’ye yeni bir restoran gıda konsepti kazandırdı.
Üç yıl önce Zorlu AVM ile girdiği Türkiye pazarında gördüğü ügi yeni yatırıma yöneltti. Şirket, ikinci şubesini yine İstanbul’da bu kez Anadolu Yakası’nda Suadiye’de açacak. Bin 200 metrekare alanda kurulacak yeni şubenin yanı sıra farklı restoran ve cafe’lere yönelik geliştirdiği ürün tedariği hizmetini de artıracak.

10 ) Bilsar Tekstil
Hindistan’a sefere çıktı

Büsar, Türkiye’nin Çorum merkezli gömlek devi. Kentte Türkiye’nin en büyük kapasiteli (yılda 2.5 milyon adet) gömlek fabrikasıyla faaliyet gösteriyor. Yanı sıra giyim perakendesinde de boy gösteriyor. Şirketin yeni yıldaki hedefi Hindistan’da bir fabrika kurmak. Ük etapta 5 milyon dolar civarında yatırımın gerçekleşeceği ve yaklaşık bir milyon adet/yıl kapasiteli üretim yapılacak olan tesiste 550 kişi çalışacak.

11) Metro Toptana Market
Yatırımlar iki koldan sürecek

2017 yılında yatırımlar iki koldan sürdürülecek.
Hem büyük metrekareli mağaza, hem de daha küçük ölçekli mağaza yatırımları devreye alınacak. Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, “Metro , olarak büyümemizi 2017’de de devam ettireceğiz. Metro Toptancı Market olarak Türkiye’nin mevcut ve gelecekteki potansiyeline güveniyor ve Türkiye yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diyor.

12) Boyner Grubu
Yurtdışında mağaza açacak

Grubun amiral gemisi Boyner mağazaları değişim ve dönüşüm sürecini 2017’de de devam ettirecek. 2017’de iki büyük yeni mağazanın hazırlıklarına hız verilecek. İstanbul Pangaltı’da inşaatı süren Boyner mağazası 13 bin metrekare satış alanı ile Türkiye’nin en büyük ‘departmentstore’u (çok katil mağaza) olacak. Ayrıca EmaarSquare içerisinde de büyük bir Boyner mağazası devreye alınacak. İstanbul Erenköy’de Beymen Erenköy devreye alınacak. Beymen’de dijitalleşme alanına yatırım gerçekleştirilecek. Yeni çok katlı mağaza markaları WEPUBLIC yeni lokasyonlara taşınacak. Yeni mağaza konseptinin yurtdışma yöneltileceğini belirtelim.

Hopi kartının 2016’da 4 milyonun üzerine çıkan üye sayısı 2017 sonu itibarıyla 5.5 milyona çıkarılacak. Üyesi marka sayısı da 120’ye ulaşacak. 2017’de yüzde 20 büyüme hedefleyen Boyner, bin yeni istihdam yaratacak.

13) Orjin Grup
İzmir projesine başladı

Doğuş Grubu ile birlikte İstanbul’a IstinyeParkAVM’yi kazandıran Oıjin Grubu’nun yeni yıldaki hedefi bu kez İzmir olacak. İstanbul’daki yatırımın bir benzeri İzmir’de kurulacak. Hafriyat çalışmalarına başlanan proje, arazi hariç 250 milyon dolara mal olacak. 270 mağazadan oluşacak yeni yatırımda ayrıca 200 odalı bir de otel bulunacak. Istinye Park İzmir, otel konsepti ile alışveriş turizmine de önderlik yapmayı planlıyor.

14) Sasa
Kapasite katlanıyor

Dünyanın sayılı polyester elyaf, polyester bazlı polimer ve filament ile ara ürün sanayilerinden olan Sasa, 2018 sonuna kadar önemli bir yatırıma soyundu. Şirket,
210 milyon dolarlık yatırım ile kapasitesini iki katma çıkaracak. Hali hazırda 400 milyon dolar olan ciro da, yeni yatırımın devreye girmesi ile birlikte 1 müyar dolara ulaşacak. Yatırım sonrası Türkiye’nin söz konusu pazardaki 1.3 milyar dolar olan ithalatının da önüne geçilmiş olacak.

15) Oleg Cassini
Yüzde 30 büyüyecek

2017’de geçen yıla göre iki kat fazla mağaza açılacak.
10 yeni mağaza devreye alınarak, 4.6 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilecek.
ilk 6 ay sonuna kadar İzmir, Adana ve İzmit’te mağaza açılışı gerçekleşecek. Çalışan sayısı 2017 sonunda 115 kişi artırılacak. Oleg Cassini CEO’su Jeff Zelenko, “2017 hareketli bir yıl olacak. Yüzde 30’luk büyüme planlıyoruz” diyor.

16) Metal Yapı Konut
Eğitimde de büyüyecek

inşaat sektörünün deneyimli oyuncusu 2016’da Doğa Okulları’ın satın alarak eğitim sektörüne de giriş yaptı. 2017’ye yüzde 40 büyüme hedefi ile giriyor. Yeni yılda inşaata 500 milyon TL, Doğa Okulları’na da 100 milyon TL yatırım yapılacak. İstanbul’da Ulus’un yanı sıra Zekeriyaköy’de ve Göktürk’te de iki farklı proje geliştirecek. Ayrıca Güneş Tepe projesini de öne çıkaracak. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karaali, “Zor geçen 2016’dan sonra 2017’den çok umutluyuz” diyor.

17) Alkoçlar Turizm
Yeni oteller devrede

Turizm sektörünün eski yerli oyuncularından biri. 1950 yılından bu yana sektörde olan Alkoçlar Grubu, 2017’ye hızlı giriyor. Hali hazırda 3 bin olan yatak kapasitesi, iki yeni otelin devreye alınması ile 4 bine çıkacak. Kemer ve Bodrum’da iki büyük otel devreye alınacak. Çalışan sayısı, 600 yeni istihdam ile 2 bine çıkarüacak. iki otele ve diğer yatırımlara ayrüan yatırım bütçesi 60 milyon TL olarak açıklandı.

Grubun yeni yatırımlarla birlikte otel sayısı 7’ye ulaştı. Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı Gülşah Alkoçlar, “Yerli ve müli bir marka olarak işletmecilikte aile odaklı büyüyeceğiz” diyor.

18) Akfen Holding
1.2 milyar dolar bütçe ayrıldı

Maden sahasına ilgi duyan Akfen yönetimi, bu alandaki isteğini Kastamonu’da bir bakır madenine ortak olarak yerine getirdi. Toplam yatırım tutarı 250 milyon dolar olan projenin yanı sıra turizmde Bodrum ve Uludağ’a 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Yine dev hastane yatırımlar ettirilecek. Maden de dahil 2017 için holding, toplam 1.2 milyar dolarlık yatırıma imza atacak.

19) Tuna Mobilya
Gündeminde Avrupa var

Yeni yılda yurtdışı pazarlara ağırlık verecek. 2016’da Suudi Arabistan’da mağaza açan şirketin bu kez hedefinde Avrupa var. Ingütere’de temsücüik çok yakında açüacak. Fransa temsüciliği için de hazırlık yürütülüyor, ihracatın toplam üretimdeki payı yüzde 10-15’ten, kademeli olarak yüzde 35-40’a çıkarüacak. Ar-Ge’ye de yatırım gerçekleşecek.
Gayrimenkulde gelecek mart ayma kadar yüzde 8’e düşürülen KDV oranları sektöpü de, Tuna’yı da olumlu etkileyecek.

20) Avva
Doğu’ya yöneldi

AVVA’nın halen 65’i yurtiçinde, 22’si yurtdışında olmak üzere toplam 87 mağazası bulunuyor. 2017’de ağırlıklı yurtdışında olmak üzere mağaza sayısmı artırma planları var. Gelecek yıl yurtdışında on yeni mağaza açüacak. Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve İran’a ilk kez girilecek. İstihdamda yüzde 10 büyüyecek.

21) Kuzu Group
İki ülkede yatırım sürüyor

Türkiye dışında İran ve Cezayir’de toplu konut projeleri bulunan şirket, her iki ülkede de projelerine hızla devam ediyor. Kuzu Group Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, “Yurtiçinde de yeni projelerimizi devreye alacağız. Sektörün geleceğine güveniyoruz” diyor.

22) Özyurtlar İnşaat
15 bin konut üretti

Türkiye’de kimi inşaat şirketleri vardır ki ağırlıklı bir bölgede önemli projeler geliştirmiştir. Özyurtlar İnşaat da ağırlıklı olarak projelerini Esenyurt’a yönelik gerçekleştirdi. Bugüne kadar 15 binin üzerinde konut üreten şirket, Bahçeşehir’de 2017’nin ilk aylarında önemli bir projenin lansmanmı yapacak.

23) Tay Group
Türkiye’de ve Cezayir’de yatırım

40 yılı aşkın süredir hazır giyim sahasında dünyanın önemli markalarına üretim gerçekleştiren Mesut Toprak’m başmda bulunduğu grup, yakm zamanda Cezayir’de de büyük bir tekstil yatırımına imza attı. Yatırım ilk etapta 300 milyon dolar, 10 yıl içinde de 1 milyar dolarlık değer yaratacak. Bu yatırım sürerken, grup turizm alanında da bir yatırıma soyundu. Bodrum Yalıkavak’ta inşa edilen Four Seasons Resort Bodrum 1 milyar dolara mal olacak. Toplam bin dönüm arazi üzerine inşa edilen proje, 2018’de faaliyete geçecek. Tay Tekstü ise özellikle Çorlu’da devreye aldığı Ar-Ge merkezinde yeni projeler gerçekleştirecek.

24) Dekar Yapı
Bahçeşehir’e yeni proje

İstanbul’da bahçeli konut konsepti ile büyüyor. Son dönemdeki yatırım bölgesi ağırlıklı Bahçeşehir. 2017’nin ilk çeyreğinde Bahçeşehir’e
yönelik geliştirilen yeni bahçe konseptli konut projesinin lansmanı yapüacak. Projenin bedeli 500 milyon TL olarak açıklanıyor. Kentsel dönüşümdeki son yönetmelik yeni projelerini hızlandıracak.

25) H&M
İlk kez girilecek şehirler var

H&M Türkiye, halihazırda 22 şehire yayılmış 58 mağazası ile hizmet veriyor. 2017 bahar
döneminde 7 mağaza açılışı yapacak. Bunlar arasında Sivas ve Nevşehir gibi ilk kez girilecek pazarlar bulunuyor. Ankara’da 10 mağazaya ulaşırken Bursa’da iki, İzmir ve Adana’da da birer mağaza daha açacak. Bünyesinde 2 bin 791 çalışanı bulunan grup, 2017’de yaklaşık bin kişiyi daha işe alacak.

26) Türkerler Holding
Hastane yatırımlarına devam

Türkerler Holding, son dönemde inşaatın yanı sıra enerji ve sağlık alanındaki yatırımları ile öne çıktı. 2017’de de bu sektörlerde yatırımlarını sürdürecek. Yeni yılla birlikte üç yıliçinde toplam 8 müyar dolarlık yatırım realize edilecek. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Şehir hastaneleri konusunda açılacak ihaleleri de yakından izliyoruz’. Mesela 2017 yılında açılması beklenen Samsun ihalesini takip ediyoruz. Bir de İstanbul Sancaktepe ihalesine girmek istiyoruz. İstanbul’daki bu proje dünyanın en büyük hastane kapasitesine sahip olacak. 8 bin yataklı bu hastane ihalesini çok önemsiyoruz” diyor.

27) Pegasus Havayolları
Yatırımlar sürecek

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2016’da önemli yatırımlar gerçekleştirdi.
12 milyar dolarlık yatırım ile 100 uçaklık Airbus siparişinin teslimatları da başarısız darbe girişiminin hemen ardından teslim alınmaya başladı. 20 milyon dolar yatırım ile İstanbul Sabiha Gökçen’deki yer işletme operasyonu tamamen üstlenildi. Pegasus Hava Yoüarı Genel Müdürü Mehmet Nane, “Yeni yıla da yatırım penceresinden bakıyoruz. Yanı sıra verimlilik, gelir yönetiminin yeniden yapılandırılması, yan gelirlerin dinamik fıyatlandırılması gibi uygulamalara ağırlık vereceğiz” diyor.

28) Arkas Holding
Uzun vadeli planlama

Arkas Holding, 2017 yılında yatırımlarını liman ve demiryolu taşımacılığı alanlarında planlıyor. Yatırım tutarının 500 milyon doları bulacak. Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı, yatırımların, kesin bir sayı verememekle beraber, önemli ölçüde doğrudan ve dolaylı istihdam imkanı yaratacağı söylüyor. Türkkanı, “Türkiye gibi büyük ve jeopolitik öneme sahip bir ülkede yatırım ve genel değerlendirmenin yıllık olmaktan çok orta ve uzun vadeli yapılması gerekiyor. Arkas olarak biz uzun vadeli planlar yapıyoruz. Gelecekte liman ve demiryolu önemli gündem maddemiz olacak” diyor.

29) Erdemoğlu Holding
‘Yatırımda hız kesme yok’

Makine halısında dünyanın en yüksek kapasitesine sahip Merinos Halı’yı bünyesinde bulunduran Erdemoğlu Holding, yatırım planlarına hız kesmeden devam edecek. Modernizasyon ve kapasite artışına toplam 50 milyon dolar kaynak aktarılacak. 2016’da yüzde 16 büyüme kaydeden Erdemoğlu, 2107’de yüzde 20-25 bandında büyüme gösterecek.

Erdemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Mevcut ortamda daha çok çalışmak, daha çok yatırım yapmak için projeler geliştirdik. Iç pazarda ve yurtdışında ciddi büyüme planımız var” dedi. Bu yıl 410 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Erdemoğlu, 2017’de dolar bazmda yüzde 20 ihracat artışı hedefliyor.

30) Er Yatırım
Bin kişiye istihdam

Turizm sektörünün yeni oyuncularından. Gündemlerinde çok ciddi yatırım hamlesi var. Marriot Intemational&Starwood Grubu’yla birlikte 5 yeni Four Points by Sheraton açmaya hazırlanıyoruz. îlki, 2017 yılmda İzmir’de hizmete girecek. Diğerleri de birer yıl ara ile devreye girecek. Toplam 400 milyon TL’ye mal olacak olan yatırımlar ile yaklaşık bin kişüik istihdam yaratılacak. Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelik Kanat, “Türkiye ve Türkiye’nin potansiyelinden yabancı yatırımcı dahü kimse vazgeçemez. 2016’da talepte düşüş olsa da turizm yatırımları arttı. Türkiye’de yatıran durmaz ve büyüme devam eder” dedi.

31) Orka Holding
Ciroda hedef 600 milyon TL

Büyüme hedefini yurtdışı odaklı planladı. Yurtdışında 50 yeni mağaza açacak. 2017 yılında ciro hedefi 600 milyon TL, ihracat hedefimiz de 50 milyon dolar. 25 milyon TL’lik yatırım bütçesinin 12 milyon TL’si yurtdışı için kullanılacak. 3 milyon TL’si yurtiçinde mağazalaşmaya, 3 milyon TL’si teknolojiye, 2 milyon TL’si yeni ürün ve ekipmanlara, kalan 5 milyon TL’si ise tesis yatırımı, kapasite ve lojistiğe harcanacak.

32) Sinpaş Holding
Beklentiler iyimser

1.4 milyar TL’lik satış hedefi var. Sinpaş Holding, inşaatın yanı sura Türkiye’nin önemli sanayicileri arasında da yer alıyor. Önemli projelere imza atan Sinpaş GYO’nun yanı sıra seramik ve hazır mutfak ürünleri sahasında da boy gösteriyor. İstanbul’da Finans Merkezi’nin hemen yanında Sinpaş Palas’m lansmanı ilk çeyrekte gerçekleşecek. Yılın ikinci yarısında yeni projeler devreye alınacak. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “2017’ye ilişkin beklentilerimiz çok iyimser” diyor. Grup, gelecek yıl toplam 1.4 milyar TL’lik satış gerçekleştirmeyi planlıyor.

33) Aşçıoğlu Grubu
Ataköy’de büyümeye devam

Grup, iş yaşamına 1967’de atıldı. Türkiye’nin ilk markalı konut üreticilerinden biri olarak faaliyet yürütüyor. İstanbul Ataköy’de tamamlanan Selenium Ataköy ve devam eden Selenium Retro’nun yanı sıra Dubai’nin ilk Türk markalı konut projesi Midtown Selenium by Deyaar projesini yaşama geçirerek 2016’yı kapattı. Yeni yıldaki ilk proje yine Ataköy’de gerçekleşecek. Konut, ofis ve ticari alandan oluşan karma proje ile bu bölgede bin 100 üniteye ulaşacak. Yeni proje ile 150 yeni istihdam yaratılacak.

34) Dağ Mühendislik
Yatırıma 1 milyar TL

Şu an 2.2 müyar lira değerinde proje yönetiyor. 2017’de yatıranlar hız kesmeden devam edecek. Yeni yılda toplam 1 milyar TL’lik yatırım yapılacak. Şirketin yönetimi kurulu başkan yardımcısı Doğan Dağ, “2017 yılında da ülkemiz ve milletimiz için yatırımlarımıza aralıksız bir şekilde devam edeceğiz” diyor.

35) Era Gayrimenkul
Doğu Anadolu’ya açılıyor

2016 yılın 45 -50 aralığında net ofis sayısı ile kapatıyor. 2017 yıl sonunda 30 yeni ofis devreye alınacak. Erzurum’da açüacak olan yeni ofis ile ilk kez Doğu Anadolu pazarına girilmiş olacak. ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Gayrimenkul sektörünün daha güvendir ve nitelikli olması için eğitim çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. 2017 yılında daha da gelişmiş bir eğitim programı ile yendiklere devam edeceğiz” diyor.

36) Babacan Holding
Gaziantep’e uzanacak

Gayrimenkulde başlayan iş yaşamını enerji, lojistik ve turizm alanlarında da sürdürüyor. Grubun 2017’deki toplam yatıran tutarı 1.8 milyar TL’yi buluyor. Kentsel dönüşüm alanında projeleri var. Bir de Gaziantep’te yeni bir konut projesine başlayacak. Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “2017 Babacan Holding olarak ivme kazanacağımız bir yıl olacak. 2017’de daha güçlü bir Türkiye bizi bekliyor olacak” diyor.

37) Saray Bisküvi
İç pazarda iki kat büyüyecek

Bu yıl 55’inci yılını kutlayan Saray, stratejik planlama çerçevesinde 2020’ye kadar her yüzyüzde 25 büyüme planladı. Cirolarında iç pazarın yüzde 30 olan payım, yüzde 45’e çıkaracak. İç pazara ağırlık verecek yatırımlar gerçekleştirilecek. Saray Bisküvi Genel Müdürü Ramazan Sümer, “Batıya açüarak Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki gücümüzü, AB ve ABD pazarında da göstereceğiz. İç pazarda ise dağıtım ağını geliştirerek satışlarımızı iki katma çıkaracağız” diyor.

38) Turkcell
Data’ya yatırım yapacak

Turkcell, 2017 yılında data konusunda iddialı yatırımlara imza atacak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Türkiye’nin enerji açığından, cari açığından bahsediyoruz. Türkiye’de bir de data açığı problemi var. Türkiye şu anda yüzde 95 datasmı yurtdışmda saklıyor. Bunun için veri merkezi yatırımları yapıyoruz” diyor. Gebze’de devreye aldıkları veri merkezi ile kapasitelerini ikiye katladıklarını söyleyen Terzioğlu, “Bu kalitede iki veri merkezimizi daha Ankara ve İzmir’de açacağız” diyor.

39) Polat Holding
Gayrimenkule devam

Seramik, turizm, inşaat, arazi geliştirme işlerinde faaliyet gösteren Polat Ailesi’nin sahibi olduğu İbrahim Polat Holding, kurumsallaşma adına önemli bir adım attı ve yakın geçmişte CEO’luk makamı oluşturdu. İbrahim Polat Holding CEO’su Baran Demir’den aldığımız bilgilere göre grup yeni yılda inşaat projelerine ağırlık verecek. Baran Demir, “İnşaatta Piyalepaşa projesini tüm hızı ile sürdürüyoruz. Gayrimenkul alanında yeni projelerimiz ile kamuoyunun karşısına çıkacağız” diyor.

40) Anavarza Bal
Ar-Ge’ye yatırım

Şirket, 2017’de yüzde 30’luk büyüme planlıyor. Yeni ürün sunumu, bu planlamanın ana eksenini oluşturuyor. Şirket, 2017 yılında Toz Bal’m tanıtımına ve satışına ağırlık verecek. Son iki yılda markalaşma, tesis ve laboratuvar alt yapışma 10 milyon TL yatırım yapan şirket, yeni yılda Ar-Ge yatırımlarına ve projelerine ağırlık verecek. Cirosunun yüzde 3’lük bölümünü bu alanda kullanacak.

41) Allianz Türkiye
İzmir’e ‘kampüs’

Yeni yıla ilişkin yatırım planları arasında İzmir’de kurulacak operasyon merkezi
Allianz Kampüs öncelikliler arasında yer alıyor. İzmir’in Gaziemir’de bin 100 çalışan kapasiteli çağrı merkezi ve poliçe üretim merkezi Allianz Kampüs’ün inşasına yeni yılla birlikte başlıyor. Yine dijitalleşme alanında da yeni yatırımlar devreye alınacak. Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektöründe faaliyet gösteren iki şirketin yeni bir BT platformu üzerinden ‘ hizmet sunması konusu da yatırım yapüacak. Şirketin CEO’su Aylin Somersan Coqui, önümüzdeki yıl yaklaşık 200 milyon TL yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

42) Yargıcı
Yurtdışına açılıyor

2015’i 55 mağaza ve 150 milyon TL ciroyla kapatan Yargıcı, 2016 yılmı 60 mağazayla kapatmayı hedefliyor. Kasım 2015 itibarıyla yurtdışmda markalaşmaya yönelik devlet destek programı Turquality’ye kabul edilen Yargıcı, bu yıl ilk kez yurtdışına açılmaya hazırlanıyordu. İlk aşamada Almanya’da altı mağaza açmayı planlayan şirketin beş yıllık hedefinde ise bu ülkedeki mağaza sayısını 20’ye çıkartmak var. Fiba’nm Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi ülkelerde güçlü olması nedeniyle önümüzdeki dönemde Yargıcı’nm bu pazarlara da açılmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

43) Fiba Ticari Gayrimenkul
AVM’de iki kat büyüyecek

Iş dünyasının finans sektöründeki ağırlığı ile tanıdığı Özyeğin Ailesi’ne ait Fiba Holding, gayrimenkul sektörünün de etisin oyuncularından biri. Bu alandaki şirketlerinden Fiba Ticari Gayrimenkul’ün Türkiye’nin yanı sıra üç ülkede 8 AVM’si bulunuyor. Kısa vadede yapüacak yatırımlarla ve satınalmalarla bu sayı iki katma çıkarılacak. Grubun toplamda 18.1 milyar dolarlık büyüklüğünün içinde gayrimenkul varlıklarının 2.3 milyar dolarlık bir payı var. Şirketin, mevcut AVM’lerdeki kira gelirlerinin 100 milyon dolar olduğunu belirtelim.

44) Satya
İki projesi var

Gayrimenkulun yeni oyuncularından Satya, İstanbul Anadolu Yakası’nda iki yeni projeye odaklandı. Tuzla ve Pendik’te iki yeni proje geliştirecek, iki projenin toplam yatırım tutarı 370 milyon TL. Ayrıca Kurtköy ve Kartal’da da yeni projeler devreye alınacak.

45) Penti
İran’a fabrika kuruyor

Penti’nin büyüme stratejisinde yurtdışmda mağazalaşmanm ve markalı ihracatın önemli bir yeri bulunuyor. 2017’ye üişkin yatırım ajandasında daha çok yurtdışı ağırlıklı bir plan var. 2017’de 43 yeni mağaza ile yurtdışı mağaza sayısmı 183’e çıkartacak olan Penti,
İran’a özel bir önem veriyor. Ülkede yüzde 25 pazar payı hedefliyor. Şirketin Başkanı Sami Kariyo, yerli ortak ile 5 yılda İran’da 100 mağaza açacaklarını söyledi. Aynı zamanda İran’da fabrika kuracak olan Penti, yurtiçinde mağaza metrekarelerini büyütme stratejisi geliştirdi.

46) Kipaş
Kağıtta ikinci fabrika yolda

Kipaş Holding, tekstil ve hazır giyimdeki ağırlığını, zaman içerisinde enerjiden, çimentoya, hayvancüığa ve kağıda taşıdı. Kağıtta yeni yatırımlara soyunma 2017’deki ilk hedeflerinden, ilk fabrikasını 2014’te Kahramanmaraş’ta açan holding, yeni yatırımı için Aydm Söke OSB’den 400 dönümlük arazi satın aldı. 350 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçecek fabrikada selüloz ve beyaz kaplı ambalaj kağıdı üretilecek. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, fabrikanın 250 milyon dolarlık ithalatın önüne set çekeceğini söylüyor.

47) Eroğlu Holding
Aksaray’a yeni fabrika

Holding, 2017’de yeni bir iş sahasına giriyor.
Rusya’da Colin’s ve Mexx markalarıyla 300 mağazası olan grup, yeni yılda ülkede gayrimenkul alanına adım atacak. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, 100 milyon dolar bütçeyle Moskova’da konut işine girmeye hazırlandıklarını dile getirdi. Asü işi tekstü olan Eroğlu, Aksaray’a yeni bir kumaş fabrikası kuracak. Grubun 2017’deki toplam yatırım tutarı 500 milyon dolar. Yeni yılda 150 yeni mağaza da devreye alınacak.

48) Dedeman Grubu
Yeni marka geliyor

Dedeman, 2017’de tanıtımını yapacağı yeni markasıyla, globalde rekabete hazırlanıyor. Şirket, yılın ilk çeyreğinde, Tokat, Osmaniye ve Taşkent’te 3 yeni otel devreye alacak. Yeni otellerle birlikte istihdam bin 500’e çıkarüacak. Tokat ve Osmaniye yatırımları için 35 milyon dolar harcanacak.

49) Ode Yalıtım
Yeni tesis yolda

2017 şirket için çok önemli bir yıl olacak. Eskişehir’deki üretim tesisi yılın ilk yarısında faaliyete geçecek. Sektörün en kapsamlı ve çözüm üretici gruplarından biri olarak faaliyet yürütmeyi sürdürecek.

50) Sanko Holding
Sistem 9 Medya

Dört sektöre birden yatırım Sanko’yu yakından tanıyanlar bilir. 5 nesildir iş yaşamının içinde olan Konukoğlu Ailesi, sanayi yatırımlarını bugüne kadar Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirdi. Holding, yeni yila da önemli bir yatırım planı ile giriyor. Grup, dört ana sektörde toplam 185 milyon dolar yatırım gerçekleştirecek. Enerjiye 85 milyon dolar, tekstile 55 milyon dolar yatırım yapacak olan Sanko Holding, çimentoya 30 milyon dolar ve ambalaja da 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

51) Global Holding
Sıkı pazarlık yürütüyor

Kruvaziyer liman işletmecüiği alanında admı global dünyada çok öne çıkardı.
Son yıllarda art arda yaptığı yatırımlarla 8 ülkede bu alanda 14 limana sahip oldu. Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Ekonomist’ten Sibel Atik’e verdiği söyleşide 2017’de kruvaziyer liman alanında yatırımlara devam edeceklerini söylüyor. Karayipler, Yunanistan ve Küba’da yatırım konusunda sıkı pazarlıklar yürütülüyor. Hiç bulunmadıkları Karayipler bölgesine açılmaları, küresel rekabette Global’i öne çıkaracak. Ayrıca 2017’de Londra Borsası’nda halka arz yapacak. Hali hazırda 4 müyar TL olan ciro, yeni satın almalarla 5 milyar TL’ye çıkacak.

52) Doğtaş Kelebek
Üretim yüzde 25 artacak

Doğtaş Kelebek, 2017 yılında 70’i yurtiçinde, 20’si yurtdışmda toplam 90 yeni mağaza açacak. Grup, yurtdışmdaki mağaza sayısını 5 yıl içinde 120’ye çıkaracak. Yeni üretim yatırımlarının da etkisi ile yeni yılda yüzde 40 büyüme hedefliyor. Mağazalaşmanm yanında 2017’de yüzde 25 oranında üretim artışına yönelik yeni yatırımlar devreye alınacak. Şirketin 3 yılı sonundaki ciro hedefi 1 milyar dolar olarak kondu.

53) Corendon Havayolları
Hollanda’ya otel yatırımı

2004’de kurulan CorendonAirlines, 14 uçaklık filosuna önümüzdeki nisan aymda yeni bir uçak daha dahü edecek. Hoflanda’daki turizm yatırımı yeni yılda da
devam ettirilecek ve otel 2018’de açüacak. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, rezervasyonlara baktıklarında turizmde Türkiye’ye geri dönüşlerin hızlandığını dile getiriyor.

54) 3S Kale Holding
Enerjiye yeni yatırım

Holding, enerji ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarına hız verecek. Jeotermalin yanı sıra yenilenebilir enerji alanında proje geliştirilecek. Gayrimenkulde 2017’de iki iddialı proje realize edilecek. Topkapı’da lansmanı yapüacak gayrimenkul projenin 250 milyon TL yatırım değeri bulunuyor. İnşaatına başlanacak Aydm’da toplam 50 milyon dolar yatırım bedeli olan bir elektrik enerji santrali, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınacak. Gruba 450 yeni çalışan dahil edilecek.

55) Bitlis Holding
Yeni yatırım yolda

Bitlis Holding, lokomotif şirketi Polisan Boya’da ortaklığa gitti. Japonya boya üreticisi Kansai Paint Polisan Boya’nm yüzde 50’sine sahip oldu. Satışa konu 113.5
milyon dolar tutarındaki ödeme geçen hafta yapüdı. İki ortak şimdi yeni bir yatırım için kofları sıvadı. İki ortak, boya fabrikası kuracak. Bitlis Holding’in yanı sıra tarımsal üretime yönelik yatırımları da 2017’de devam ettirilecek.

56) Özgörkey Holding
Isparta’da yatırıma soyunacak

Özgörkey Holding, Anadolu Grubu ve Brezüyalı Cutrale Grubu işbirliği ile Türkiye’nin en büyük tarımsal üretim ve tarımsal endüstri yatırımlarından birine imza atıyor. Yatırım bir taraftan meyve üretimi, diğer yandan konsantre işleme tesislerine yönelik gerçekleşiyor. Halihazırda 4 milyon ağaca ulaşan meyve üretiminde yeni bölgeler devreye alınacak. Yanı sıra meyve suyu üretimine yönelik çalışmalara yenileri eklenecek. Yatırımcılar, Doal markalı meyve suyunun dağıtımı konusunda yatırıma soyunacak. Özgörkey Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, “Meyve suyu konsantresinde İsparta’da devreye almak üzere olduğumuz tesis 2017’de üretimimize ciddi üave kapasite getirecektir” diyor. Türkiye’nin potansiyeline çok güvendiklerini belirten Özgörkey, “Coca Cola İçecek üe ügüi İsparta’da yeni bir üretim tesisini devreye alacağız. Ambalaj sahasında yüzde 30 büyüme planladık” dedi. Özgörkey Holding, 2017’de bin yeni istihdam yaratacak.

57) Kale Endüstri Holding
Kilitte önemli adım attı

Kale Endüstri Holding son üç yıl önemli atılımlarm gerçekleştiği bir dönem oldu.
Avrupa’nın en büyük entegre küit üretim tesisi Çerkezköy Fabrikası kuruldu. Yılların Güngören fabrikası, yeni yıldan itibaren bu tesiste faaliyet yürütecek. Şirket, yeni nesü güvenlik önlemi olarak KASK’ı geliştirdi. 2017’de en iddialı ürünlerinden bir tanesi KASK olacak. îç pazarın yanı sıra dünya pazarlarında da pazarlanacak bu ürün ile pazar payını önemli oranda artıracak.

58) Sistem 9 Medya
Gıda ve perakendeye de yöneldi

Şirket geliştirdiği S9 Vision adı verilen özel bir yazdım ile yurtiçinde ve global pazarlardaki etkinliğini gittikçe artırıyor. Sistem 9 Medya, dijital yayın ve bügilendirme ekranlarında, 14 ülkede 26 bini aşkm ekranın içeriği tek merkezden kontrol edebüiyor. Sistem 9 Medya CEO’su Kaan Akın, “Yurtdışma 2016’da toplam bedeli 3 milyon dolara yaklaşan bir yazdım ihracatı yaptık” diyor. Önümüzdeki yıl için 30 milyon dolar ciro hedefleyen Sistem 9 Medya, 2017’de özellikle gıda ve perakendeye yönelik hizmet ağını genişletecek.

59) Güriş holding
RES’e devam

Güriş Holding’in yeni yıla ilişkin yatırım ajandasında ağırlıklı olarak enerji projeleri bulunuyor. Yeni yatırımlarla rüzgar enerjisinin kurulu gücü 368 MW’a, santral sayısı da 6’ya çıkarılacak. Güriş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk, yenilenebilir enerjiye yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor ve bu alanda birçok girişimde bulunuyoruz” diyor.

60) Vestel
Akıllı fabrikaya odaklandı

Vestel’in 2017 yılında yatırım önceliği Endüstri 4.0 dönüşümü konusunda olacak. AkıllıEvler, Akülı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti konsepti çatısı altında sunulan hizmetler, Vestel’in admm sıkça duyulacağı alanlar olacak. Zorlu Holding, bünyesindeki Vestel City’i akıllı fabrika yapma yolunda 2017’de adımlar atacak. Yerli ürünleri akülı telefon pazarında ihracat da planlayan ve bu konuda global pazarda da söz sahibi olmayı hedefleyen Vestel’in de içinde olduğu Zorlu Holding’e üişkin daha detaylı yatırım bilgilerini 2’nci sayfamızdaki CEO Ömer Yüngül’ün açıklamalarında bulabilirsiniz.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88
xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88